Política 18/07/2011

ERC s'aferra a les paraules d'Homs i demana suport del Parlament al CAT de les matrícules

Els republicans, igual que Solidaritat Catalana, volen que el govern doni exemple i es posi el CAT als cotxes oficials

Redacció
1 min

BarcelonaEsquerra presentarà una proposta de resolució al Parlament per "traduir les paraules d'Homs en fets". Els republicans fan referència a les declaracions del portaveu del Govern, que la setmana passada va animar els ciutadans a col·locar el distintiu CAT a les matrícules del seus seus cotxes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposta que presentarà Esquerra inclou que el Govern demani als ajuntaments i cossos policials que no multi els vehicles que portin el CAT i que també es posi als cotxes oficials i als vehicles de la flota de la Generalitat.

Pel portaveu adjunt d'Esquerra al Parlament, Oriol Amorós, "són molts els ciutadans de Catalunya que no volen dur un senyal identitari per obligació als seus vehicles i que creuen que la decisió sobre la seva identitat els correspon lliurement a ells". Amorós recorda que "són molts els països que han trobat formes de representació de la identitat nacional més flexibles i d'acord amb el sentiment i la voluntat dels seus ciutadans".

De la seva banda, Solidaritat Catalana ha anunciat que presentarà una proposició de llei perquè es traspassin les competències en matriculació i així no es pugui multar per portar el CAT. El diputat de SI, Uriel Bertran, demana no "frivolitzar" amb el CAT i per això vol que la Generalitat doni exemple i se'l col·loqui a les matrícules dels seus vehicles.

stats