L'ESPECTRE POLÍTIC INDEPENDENTISTA
Política 12/01/2011

ERC veu de forma "molt positiva" l'entrevista de Carretero perquè "rebaixa el to"

El portaveu del partit, Ignasi Llorente, creu que el "distanciament" existent entre els dos partits "no tenia sentit"

Oriol March
1 min
Ignasi Llorente, portaveu d'ERC

BarcelonaEl portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, ha valorat aquest matí de forma "molt positiva" les declaracions del líder de Reagrupament fetes en una entrevista al diari ARA perquè "rebaixen el to" del discurs de Reagrupament respecte d'altres entrevistes prèvies a les eleccions del 28-N. "No tenia sentit el distanciament que hi havia entre les dues formacions polítiques", ha assegurat el portaveu dels republicans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Llorente, que dilluns va entrar a formar part de la permanent del partit, no ha volgut donar la seva visió sobre la marxa de Carretero d'ERC –"tothom té la seva perspectiva sobre una separació", ha assegurat–, perquè diu que ja no té sentit parlar d'això després de dos anys. El portaveu dels republicans no ha afirmat que no hi ha prevista una reunió a nivell nacional de les direccions dels dos partits, tot i que ha admès que, a nivell municipal, sí que estan havent-hi contactes. "El mateix Carretero diu que no es tracta d'unes eleccions, sinó de 947", ha explicat Llorente.

Pel que fa a les crítiques que fa Carretero de la gestió postcongrés d'ERC de 2008, el dirigent republicà ha coincidit en què "no han fet cap bé" a ERC, per bé que no ha assenyalat les escissions internes com l'única causa de la debacle electoral del 28-N. "Tant de bo fos només això, perquè així voldria dir que només hem de solucionar un problema", ha assegurat amb bon humor Llorente en conversa telefònica.

stats