Parlament
Política 09/12/2014

ERC "subordina" el seu vot als pressupostos a l’acord entre Mas i Junqueras sobre les plebiscitàries

Tot i això, el portaveu adjunt dels republicans al Parlament, Pere Aragonès, assegura que “està sobre la taula” presentar una esmena a la totalitat i que és “bastant incompatible” el tràmit dels nous comptes amb l’avançament electoral

L. Vicens / N. Orriols
2 min

BarcelonaEl portaveu adjunt d’ERC al Parlament, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimarts que qualsevol pacte amb el Govern sobre els pressupostos “està subordinat” a l'acord sobre el full de ruta cap a la independència, que pels republicans ha de passar per unes eleccions constituents abans de les eleccions municipals del maig del 2015. Ara bé, el republicà ha anunciat que ERC té a sobre la taula la presentació d'una esmena a la totalitat als comptes del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit Aragonès ha assegurat que és “bastant incompatible” acabar el tràmit dels presuspostos i l’avançament electoral, ja que el Parlament es dissoldria abans de la seva aprovació. Així Aragonès ha donat a entendre que si hi ha acord entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d’ERC, Oriol Junqueras, sobre els nous passos del procés sobiranista, no hi haurà pressupostos, perquè el tràmit “decaurà”. “Cal un nou mandat democràtic per superar les limitacions del pressupost”, h assegurat Aragonès.

El portaveu republicà però, ha insistit que la seva opció és la pròrroga pressupostària perquè el que importa és “atacar el problema d’arrel” que Aragonès assegura que és “d'origen polític”. “És més important el procés d’independència que uns pressupostos del 2015 que depenen de la voluntat del senyor Montoro”, ha dit.

Així, Aragonès ha dit que a la reunió que va mantenir el seu grup amb el conseller d’Economia Andreu Mas-Colell, la setmana passada, es van constatar les posicions “allunyades” d’ERC i CiU. Aragonès ha assegurat: “Nosaltres preferim la pròrroga i unes eleccions avançades, i alhora el Govern vol tirar endavant els pressupostos però dubten d’avançar eleccions”.

Tot i això, el d’ERC ha assegurat que la posició final que prendran els republicans es decidirà en les propers dies, esperant el resultat de la reunió que Mas i Junqueras han de mantenir pròximanent.

stats