Política 01/05/2018

ERC cola una esmena als pressupostos de l'Estat en què demana una inversió per a Sant Esteve de les Roures

Es tracta d'un gest irònic després que la Guàrdia Civil s'inventés aquest municipi en un informe

Ara
1 min
Joan Tardà i Gabriel Rufián encapçalen el grup parlamentari d’ERC al Congrés.

BarcelonaIniciativa irònica del grup parlamentari d'ERC al Congrés dels Diputats. Els republicans han colat una esmena als pressupostos generals de l'Estat en què demanen al ministeri de Foment una inversió de 5.000 euros per a la "remodelació integral, instal·lació d'ascensors, reordenació d'andanes i instal·lació de megafonia a l'estació de Rodalies de Sant Esteve de les Roures". Es tracta del municipi inexistent que la Guàrdia Civil va incloure en un dels seus atestats sobre el referèndum i que ha corregut com la tinta a les xarxes socials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el text que han registrat, avançat per 'El Món', el grup liderat per Gabriel Rufián i Joan Tardà argumenten que és una "llarga reivindicació de la població local atès l'estat d'abandonament i deteriorament en què es troba l'estació de Sant Esteve de les Roures i la necessitat que la població local gaudeixi d'un transport i infraestructura ferroviàries de qualitat". Des del partit justifiquen la iniciativa per evidenciar que el govern espanyol ignora "sistemàticament" les seves demandes. "Tenim la seguretat que de la resta de les 997 esmenes presentades per ERC, que obeeixen a demandes, a necessitats i a l'exigència de resposta davant incompliments crònics ben reals, ens faran exactament el mateix cas", afirmen.

El fenomen Sant Esteve de les Roures s'ha escampat per les xarxes socials, sobretot a Twitter, amb la creació de desenes de comptes vinculats al municipi inventat.

Esmena Sant Esteve de les Roures
stats