Política 15/12/2014

ERC facilitarà el tràmit dels pressupostos per aplanar la negociació sobre les plebiscitàries

Els republicans votaran també en contra de les esmenes a la totalitat a la llei d'acompanyament dels altres grups però en presenten una de pròpia amb un text alternatiu

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEl portaveu adjunt d'ERC al Parlament, Pere Aragonès, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa que els republicans no presentaran una esmena a la totalitat als pressupostos del 2015 i votaran en contra de les esmenes dels altres grups com "un gest cap al Govern". "Estem en converses i votar esmenes a la totalitat no ajudaria, fem un gest de responsabilitat, facilitem al màxim les converses", ha apuntat el diputat republicà, que tot i això ha lamentat que l'executiu no hagi tingut "voluntat negociadora".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat tot, ERC sí que ha presentat una esmena a la totalitat a la llei d'acompanyament dels pressupostos amb una proposta alternativa i esmenes als comptes de tots els departaments. Aquestes segones esmenes es votarien en comissió la setmana del 19 de gener. Llavors, però, els republicans aspiren que les eleccions anticipades estiguin convocades i el Parlament ja estigui dissolt. De fet, Aragonès afirma que "aprovar pressupostos el 4 o 5 de febrer [com està previst] és incompatible amb fer eleccions abans de les municipals" per qüestió de terminis. Així mateix, ERC votarà dimecres en contra de les esmenes a la totalitat dels altres grups contra la llei d'acompanyament dels pressupostos perquè no inclouen una proposta alternativa d'articulat.

Així, ERC continua aspirant que no s'aprovin els pressupostos del Govern i, per facilitar la paga de totes les nòmines dels empleats públics, ha presentat una proposta de llei pròpia de pròrroga pressupostària. Els republicans, per tant, pretenen abonar totes les remuneracions amb la reducció del cost dels interessos del deute i l'increment de recaptació dels impostos de transmissions patrimonials i de successions, així com la norma compromet a avançar amb la Hisenda pròpia. "[Els del Govern] no són els pressupostos d'un estat en construcció, sinó els d'una autonomia en agonia", ha asseverat Aragonès.

stats