PRIMÀRIES A ERC
Política 28/05/2014

ERC fixa la votació de les primàries de Barcelona per l'11 de juliol

Bosch i, si finalment s'hi presenten, Portabella i Amorós hauran de reunir 150 avals de militants del 10 al 25 de juny

Roger Tugas
1 min
PUGNA A TRES Jordi Portabella, Alfred Bosch i Oriol Amorós tenen a les seves mans decidir si el candidat republicà de Barcelona per a les eleccions municipals del 2015 serà fruit d’un acord de consens o bé si caldrà anar a primàries per triar-lo. D’entrada només Bosch ha fet públic que vol anar a primàries, però Amorós també ho té decidit. La incògnita és què farà Portabella.

BarcelonaEl congrés regional d'ERC de Barcelona ha aprovat aquest dimecres el reglament de les primàries per escollir el cap de llista per a les eleccions municipals del 2015 i el calendari del procés. Així, els aspirants a alcaldables podran començar a recollir avals el 10 de juny, i n'hauran de recollir 150 de militants –prop del 15% del total dels afiliats a la Ciutat Comtal– abans del dia 25. Llavors, els que ho aconsegueixen seran proclamats candidats i podran fer campanya per demanar el vot fins l'11 de juliol, quan els militants, simpatitzants i amics d'ERC de Barcelona votaran el seu cap de llista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per ara, només el portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha anunciat la seva intenció de participar a les primàries, tot i que el portaveu adjunt al Parlament, Oriol Amorós, i l'actual líder del partit a l'Ajuntament, Jordi Portabella, també treballen amb l'horitzó de pugnar pel primer lloc de la candidatura.

stats