Política 18/10/2017

ERC reuneix les seves bases per prometre'ls respectar l'1-O i rebutjar eleccions

El sobiranisme debat quina ha de ser la resposta al 155

Maiol Roger
2 min
Junqueras avisa que la voluntat de diàleg no es pot mantenir de manera indefinida en una clima de tensió creixent

BarcelonaA les portes que el govern espanyol comenci a aplicar l'article 155 de la Constitució -demà Carles Puigdemont ha de respondre al segon requeriment de Mariano Rajoy-, el sobiranisme debat quina resposta ha d'haver-hi a la suspensió de l'autonomia. Les veus que reclamen reactivar la declaració unilateral d'independència van en augment, i el dubte és quan es fa -podria ser aquesta setmana mateix- i quins són els pròxims passos a seguir. Segons 'La Vanguardia', un sector del PDECat creu que la DUI ha d'anar acompanyada d'una convocatòria d'eleccions, i l'escenari es pot posar sobre la taula en el consell nacional que el partit celebrarà aquest vespre i en què participarà Puigdemont. ERC, per la seva banda, rebutja els comicis i reunirà les seves bases per prometre'ls anar fins al final amb el resultat de l'1 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha pogut saber l'ARA, la direcció dels republicans farà arribar a 8.000 militants, convocats en 8 assemblees territorials, la seva fermesa a l'hora de mantenir el mandat de l'1 d'octubre "fins al final" i la determinació de fer-ho "costi el que costi". En les trobades, a porta tancada i que se succeiran fins divendres, hi participaran els principals dirigents del partit, encapçalats per Oriol Junqueras, i es debatrà la posició del partit en el moment actual del Procés.

La voluntat de la direcció és enviar un missatge de tranquil·litat a la militància. El partit va acceptar amb reserves el format de DUI anunciat pel president -segons fonts coneixedores de la negociació, volien un termini breu i clar perquè expirés la suspensió-, i part de la militància no va entendre el moviment. Ara la intenció és que, independentment de què decideixi el PDECat, les bases d'ERC i la direcció deixin clar que la seva opció no és donar suport a unes eleccions immediates.

stats