Política 21/06/2013

ERC, sobre la reforma de l'administració de l'Estat: "No els farem cas. És inadmissible"

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, diu a TV3 que els resultats del baròmetre del CEO no fan trontollar el pacte de governabilitat amb CiU

Ara
2 min
La portaveu parlamentària d'ERC, Marta Rovira, el 11/06/2013 a la sala de premsa de la cambra / ACN

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha rebutjat la reforma de l'administració impulsada pel govern espanyol, que recomana l'eliminació d'organismes autonòmics, i ha recordat que "portem anys i anys reclamant més estructures d'estat". Alhora, ha tornat a demanar que abans s'aprimi l'administració estatal, començant per la supressió dels ministeris de Cultura, Salut i Educació, que tenen les competències transferides, a més d'altres institucions. Ho ha dit en una entrevista a 'Els matins', de TV3, en què ha assegurat que Catalunya no farà cas de les "recomanacions" que preveu la reforma, sota l'amenaça de tocar a la baixa l'objectiu de dèficit. "No els farem cas. No és just ni digne per als ciutadans que ens reclamin més sacrificis. És inadmissible", ha conclòs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tenim els resultats molt clars. 21 diputats, ni un més"

Rovira també ha valorat els resultats de l'últim baròmetre del CEO, segons el qual si es fessin eleccions avui, ERC guanyaria i CiU cauria fins als 35 escons. Ha remarcat que "només és una enquesta", malgrat que ha reconegut que "marca una tendència". "Tenim els resultats molts clars. 21 diputats, ni un més", ha dit. Tanmateix, ha rebutjat que donar suport al Govern de CiU des de fora els generi un rèdit electoral, i ha refermat que el pacte de governabilitat és "ferm" i "estable", alhora que ha considerat que amb el pacte donen "la força suficient al Govern". Rovira també ha admès que aquesta situació de "tenir una pota a l'oposició i una altra donant suport al Govern" genera un "desgast" i és "difícil", perquè "obliga a trobar l'entesa i el diàleg permanent amb una formació política amb la qual tenim discrepàncies ideològiques".

"Abans que federalistes o independentistes hem de ser demòcrates"

Rovira s'ha mostrat convençuda que els socialistes catalans s'acabaran apuntant a la consulta. "El PSC de mica en mica s'hi va sumant. El seu entorn i alguns dels seus regidors estan pel dret a decidir", ha dit Rovira, que ha recordat als socialistes que "abans que federalistes o independentistes hem de ser demòcrates". "Al Pacte Nacional pel Dret a Decidir preval la democràcia, perquè volem que tothom voti", ha conclòs.

Eleccions plebiscitàries si falla la consulta

La secretària general dels republicans ha tornat a apostar per unes eleccions plebiscitàries davant la impossibilitat de fer una consulta d'autodeterminació, una opció que ha posat per davant d'unes eleccions anticipades ordinàries. Rovira ha remarcat que les eleccions plebiscitàries utilitzen un marc legal "que ja existeix" perquè els ciutadans escullin "una opció política", que "preval per davant de les sigles dels partits". Tanmateix, s'ha mostrat convençuda que el procés referendari acabarà prosperant, i ha assegurat que la llei de consultes s'aprovarà l'octubre-novembre i "estarà tot a punt" per fer la consulta el 2014.

stats