Política 01/12/2014

ERC reivindica una "fórmula transversal" que inclogui els indecisos per "maximitzar" el suport a la independència

Els republicans volen un govern de concentració després de les eleccions que inclogui ICV-EUiA i la CUP

Sara González
2 min

BarcelonaEn vigílies que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, exposi públicament quins passos creu que s'han de fer en l'escenari post 9-N, els republicans segueixen reivindicant que la millor fórmula no passa per la llista unitària que demana Artur Mas. La portaveu d'ERC, Anna Simó, ha subratllat després de la reunió de la direcció que el que cal és una "fórmula transversal guanyadora" que inclogui els indecisos sobre la independència, és a dir, aquells que votarien sí-no a la pregunta encadenada i que bona part d'ells s'aglutinen a ICV-EUiA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Necessitem la gent indecisa per a la majoria imprescindible. La fórmula guanyadora és la que sumi els convençuts amb la gent indecisa", ha advertit Simó, que ha insistit en la importància de què totes les formacions que van subscriure l'acord pel 9-N seguin a pactar un full de ruta comú al qual s'hi sumin tots ja sigui abans o després de les eleccions plebiscitàries. "No podem perdre cap sí-sí ni cap sí-no en aquesta voluntat de fer la independència", ha insistit. I és que, segons la dirigent republicana, després d'aquestes eleccions cal un "govern transversal de transició nacional" en el qual hi sigui tothom que no aposti pel no. "Ens hi deixarem les pestanyes per aconseguir-ho", ha sentenciat.

En aquest sentit, Simó ha assegurat que no se senten pressionats per l'ANC, que en els darrers dies ha prioritzat la llista unitària, sinó que agraeixen i respecten les seves decisions i comparteixen que cal trobar una fórmula que "maximitzi el suport a la independència".

Sobre la visita que va fer el president espanyol, Mariano Rajoy, a Catalunya el passat dissabte, Simó ha assegurat que s'ha fet evident la seva "falta de capacitat de seducció i de diàleg" i que, per tant, s'hauria d'esvair tota esperança d'aquells que esperaven una proposta per un encaix de Catalunya a Espanya.

stats