Política 17/09/2018

ERC remodela la direcció i Vilalta guanya pes com a vicesecretària general

Incorpora quatre dones noves a l'executiva del partit, que segueixen liderant Junqueras i Rovira

Ara
1 min
foto_3393613

BarcelonaERC ha decidit aquest dilluns remodelar la seva executiva i "reforçar-la" amb quatre noves incorporacions de cara a la tardor, on es preveuen més mobilitzacions en contra de la repressió. En una reunió de la direcció aquesta tarda i arran els nombrosos càrrecs que aquesta tardor hauran d'afrontar processos judicials per l'1-O, el partit ha decidit crear dues noves vicesecretaries generals que ocuparan Marta Vilalta, actual portaveu, i Marta Vilaret. El màxim lideratge, però, seguirà sent d'Oriol Junqueras i Marta Rovira, que tot i estar a la presó i a l'exili seguiran sent el president i la secretària general del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vilalta assumirà una vicesecretaria de nova creació (d'Estratègia, Entorn i Gestió del Coneixement), que exercirà part de les competències que fins ara tenia Sergi Sabrià, que es manté com a vicesecretari de comunicació. Vilaret, per la seva banda, ocuparà un càrrec de suport a la presidència i a la secretaria general.

D'altra banda, a més de Vilaret s'incorporaran tres dones a l'executiva del partit: Sus Martí com a secretària d'organització, Georgina Oliva com a responsable de salut, i Natàlia Garriga com a secretària de política cultural. Els vicesecretaris Isaac Peraire (coordinació interna, territori i organització) i Eduard López (acció política) es mantindran amb els mateixos càrrecs.

Segons ha explicat ERC en un comunicat, l'objectiu dels canvis és "reforçar" el partit per "construir un país millor i plantar cara a la repressió". "Fem aquest canvi per legitimar les persones que estan encausades i per reforçar el lideratge d’Oriol Junqueras i Marta Rovira malgrat la situació de repressió que pateixen", ha afegit en la nota de premsa.

stats