Política 27/01/2015

ERC replica Homs: "El millor per al procés és que Mas esvaeixi tots els dubtes"

El portaveu adjunt d'ERC al Parlament argumenta que "és imprescindible que les persones que lideren el procés no tinguin cap ombra de dubte"

Laia Vicens / Núria Orriols
2 min
El secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, al Parlament / ACN

BarcelonaEl portaveu adjunt d'ERC al Parlament, Lluís Salvadó, ha justificat el seu vot a favor perquè Artur Mas comparegui a la comissió d'investigació del cas Pujol afirmant que “el millor per al país i per al procés és que Mas vingui, s'expliqui i esvaeixi tots els dubtes que pugui haver”. “És absolutament imprescindible per al procés que les persones que el lideren no tinguin cap ombra de dubte sobre la seva honorabilitat i la seva vinculació en processos de corrupció”, ha explicat Salvadó, en relació a les informacions d'aquest cap de setmana en què el nom de Mas surt en unes converses recollides al sumari de les ITV entre Oriol Pujol i el seu amic Sergi Alsina. "El país que anem a construir ha de ser molt més just i transparent i perquè la gent hi confiï hem de donar exemple i aclarir qualsevol dubte", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Salvadó ha afirmat que ERC va votar ahir a favor de la compareixença de Mas perquè la “predisposició té un límit que acaba esgotant-se”, precisament arran d'aquestes informacions, segons ha explicat. El dirigent republicà ha relatat que ERC ha “aturat” en quatre ocasions la compareixença de Mas perquè “la figura del president mereix un altíssim respecte institucional” i volien esquivar “el pim-pam-pum partidista” per mantenir la “bona imatge de les institucions” del país.

Per això, Salvadó ha titllat les declaracions d'Homs, en què ha afirmat que ERC ha posat per davant el seu “interès electoral” en demanar la compareixença de Mas, de “desafortunades” i les ha atribuït al fet que el portaveu del Govern haurà tingut "un mal dia", sobretot, ha dit, perquè els dos partits havien acordat que “qualsevol aspecte vinculat a corrupció quedava desvinculat del pacte” que van acordar Mas i Junqueras fa dues setmanes.

"En cap cas" el full de ruta es negocia només entre CiU-ERC

Pel que fa les crítiques del diputat de la CUP Quim Arrufat als republicans, que ha acusat ERC de donar un “xec en blanc” a CiU en el procés sobiranista, Salvador ha assegurat que “en cap cas” el rumb a seguir després del 27-S es negocia només entre CiU i ERC i ha defensat les reunions entre tots els partits sobiranistes on assegura que es treballa “colze a colze”. Respecte la petició de la CUP d’ampliar les negociacions a altres sectors socials, “en un marc similar com en el Pacte Nacional pel Dret a Decidir”, el republicà ha estat clar: “Si obrir més el marc ha de servir per embolicar més la troca, no cal”.

En aquest sentit, ha definit les reunions de la Taula de forces polítiques i socials per a l'Estat propi convocada per l’ANC i Òmnium com el lloc “adequat” per continuar amb les negociacions. Les converses sobre el full de ruta, ha dit, es reprendran properament.

stats