HORITZÓ ELECTORAL
Política 07/09/2015

ERC rebutja la crida de Rabell a reclamar un referèndum: "No podem tirar tres anys enrere"

Sergi Sabrià nega que hi hagi cap evidència que assenyali que aviat hi haurà una majoria a Madrid disposada a pactar l'exercici del dret a decidir

Roger Tugas
1 min
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, en la roda de premsa d'aquest dilluns. /ANC

BarcelonaEl portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha rebutjat aquest dilluns fer un front comú per reclamar a Madrid que permeti la celebració d'un referèndum, tal com proposava el cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell. "El referèndum és el 27 de setembre, és el referèndum que no ens poden prohibir", ha asseverat el dirigent republicà, que ha insistit: "Ho hem intentat per trobar la fórmula per votar, no podem tirar tres anys enrere, avui dia no té lloc". "Hem de bolcar-nos en el 27-S, hem trobat la via per votar", ha insistit Sabrià, qui creu que no es pot esperar a canvis a l'Estat per poder exercir el dret a decidir: "El que reclamen no són majories viables, el que no podem demanar a tots els catalans que volen votar és que esperin a majories que no es donaran".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, ERC recorda que el Congrés ja va dir que 'no' a cedir les competències per celebrar un referèndum, que "no ha estat possible fins ara" arribar a un acord i que no hi ha "cap evidència que ho sigui més endavant". "No podem esperar, cada dia tenim més dificultats per donar resposta a les necessitats de la nostra gent", ha conclòs.

Pel que fa a les enquestes d'aquest cap de setmana, Sabrià ha valorat positivament els resultats que han aparegut –que pronostiquen una majoria de diputats independentistes–, però "cal seguir treballant" per assolir "una majoria excepcional i una gran diferència amb la segona força".

stats