Política 10/04/2017

ERC avisa als comuns que apostar per una república dins l'Estat és posar-se al costat de l''statu quo'

Sergi Sabrià demana al nou partit que estigui al costat del referèndum si l'Estat el prohibeix

Núria Orriols
2 min
Sergi Sabrià, aquest matí.

BarcelonaUnitat d'acció. Aquest és el reclam que ha tornat a fer aquest dilluns el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, en l'habitual roda de premsa després de la reunió de l'executiva del partit. El republicà ha demanat aquest dilluns "unitat" entre les forces sobiranistes per afrontar els "dies complexos" que venen perquè, a parer seu, hi ha l'oportunitat d'exercir la sobirania i culminar el procés. "És clau l'acció conjunta del Govern, el Parlament, les entitats sobiranistes i el món local", ha assegurat Sabrià ara que s'acosta la data –queden sis mesos– per fer l'hipotètic referèndum. Però Sabrià no només ha apel·lat els independentistes en el camí del procés, sinó també els comuns, que aquest cap de setmana es van constituir com a partit nou.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a Sabrià, l'aposta de la república catalana dins la monarquia espanyola és un "canvi" que no és possible i els ha demanat que estiguin al costat de la "democràcia" quan la Generalitat tiri endavant el referèndum. "Em fa por que pugui representar una tercera via que és impossible (...). Quan parlen d'un canvi que no és possible es posen al costat de l''statu quo' i d'aquells que fan que res no canviï".

L'aposta dels comuns per la "república catalana" dins l'Estat"Ens sorprèn que un partit que es diu republicà i que vulgui trencar amb les cadenes del 78 defensi avui seguir sota la monarquia espanyola", ha assegurat, preguntat per la creació de la nova formació de Xavier Domènech.

També ha avisat que si finalment no donen suport al referèndum es col·locaran al costat del PP i el PSOE a l'hora d'impedir la consulta, cosa que per a Sabrià equivaldria a situar-se "fora de joc".

La diplomàcia espanyola

Sabrià, a preguntes dels mitjans de comunicació, també s'ha referit a les paraules del president, Carles Puigdemont, sobre la diplomàcia espanyola. També ha confirmat que hi ha "malestar" entre membres del cos diplomàtic pel que els obliga a fer la Moncloa per contrarestar l'acció exterior de la Generalitat.

Tanmateix, Sabrià s'ha mostrat satisfet dels "resultats" que està aconseguint el Govern en la projecció internacional del procés després que la setmana passada viatgés a Atlanta (Estats Units) i es reunís amb l'expresident dels Estats Units Jimmy Carter, fundador del Carter Center, especialista en la resolució de conflictes internacionals.

stats