Política 21/11/2016

ERC s'adhereix a la crida de l'AMI perquè els càrrecs electes treballin el 6 de desembre

Sabrià només preveu un canvi "estètic" a la delegació del govern espanyol a Catalunya amb el nomenament de Millo

Aleix Moldes
2 min
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, al costat del cartell que anuncia la nova campanya del partit

BarcelonaERC fa una crida als seus càrrecs electes perquè el 6 de desembre, Dia de la Constitució, treballin com si es tractés d'un dia laborable. El portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, ha explicat aquest dilluns que Esquerra se suma a la crida que va fer divendres l'AMI per encoratjar els polítics a no fer festa i rebutjar simbòlicament la Constitució espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que el manifest de l'entitat sobiranista evita recomanar que s'obrin les portes dels ajuntaments, Sabrià s'ha mostrat convençut que n'hi haurà que ho faran. "Estem segurs que cadascú trobarà la millor manera de fer-ho i que, en molts casos, serà obrint els ajuntaments", ha opinat durant la roda de premsa posterior a la reunió de la direcció d'ERC.

La setmana que ve serà, segons el portaveu dels republicans, el moment de saber de quina manera actuarà cada ajuntament en funció de la seva realitat municipal. La direcció d'Esquerra ja va fer arribar la setmana passada una nota informativa als seus regidors en la qual els demanava que no entressin en una "guerra de banderes" i evitessin actuar de forma "unilateral", especialment en aquells pobles o ciutats on no existeixi un consens independentista per tirar endavant accions de desobediència.

El sobiranisme vol coordinar l'estratègia a seguir el 6-D, després de la repercussió política i mediàtica que va tenir el passat 12 d'octubre, quan més d'una cinquantena d'ajuntaments catalans van obrir les portes.

Millo, un canvi "estètic"

El nomenament d'Enric Millo com a delegat del govern espanyol a Catalunya "és una acció més d'una operació de maquillatge que s'està començant des de l'Estat". Els republicans estan convençuts que les polítiques "seran les mateixes" que ha anat duent a terme Llanos de Luna els últims 5 anys. "Potser guanyarem un somriure i el veurem sovint parlant en català, però el fons no canviarà", ha insistit Sabrià.

stats