Política 11/01/2016

ERC es felicita per l'acord i treu pit per "no haver parlat" d'eleccions

El portaveu republicà, Sergi Sabrià, confia que la CUP garantirà l'estabilitat parlamentària

Núria Orriols
2 min
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, en la roda de premsa d'aquest dilluns. /ANC

Barcelona"Som més a prop de la independència", aquesta ha estat la primera valoració d'ERC aquest dilluns després de la investidura del nou president, Carles Puigdemont. El portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, ha assegurat que s'ha imposat l'"altura de mires" i el projecte independentista més enllà dels "interessos partidistes". Per a ERC, l'acord amb la CUP –que ha permès la investidura– és un pacte "sòlid" i que garanteix l'estabilitat parlamentària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Quan tothom pensava que era impossible, nosaltres vam cridar tothom a tornar a seure a la taula", ha dit Sabrià, en relació amb les paraules d'Oriol Junqueras després del darrer 'no' de la CUP a Artur Mas. Així, ha tret pit per "no haver parlat d'eleccions", malgrat les "excel·lents perspectives electorals" que tenien els republicans –van quedar en segon lloc el 20-D a Catalunya, per davant de CDC.

"Sempre hem tingut clar que el moment era ara i no al març", ha dit, destacant el rol d'ERC de "cosir de manera permanent" i de "persistència" per a l'acord.

A més, ha afegit que gràcies a la investidura hi haurà el "primer govern independentista" i "més col·legiat" de la història –ha situat la seva formació dimecres i dijous–. Sabrià ha volgut destacar que el pacte implica "estabilitat parlamentària", tot i que no ha deixat clar fins a quin punt la CUP s'ha compromès a votar amb Junts pel Sí. Si seran els deu diputats els que votaran en el mateix sentit que Junts pel Sí o els dos diputats que s'incorporaran en la "dinàmica" del grup de Junts pel Sí sempre votaran en el mateix sentit que la coalició de CDC i ERC. La manera com es concreti, correspon a la CUP, ha dit.

Sabrià s'ha mostrat "confiat" que l'esquerra anticapitalista complirà l'acord, tot i que ha reconegut que "cada pas" requerirà "diàleg". Sobre si la CUP s'ha compromès amb els pressupostos, Sabrià ha aclarit que els cupaires són "conscients" que hi ha una part del pla de xoc social que es pot aplicar amb el pressupost prorrogat, mentre l'altre requereix nous comptes.

Després de l'acord 'in extremis' entre Junts pel Sí i la CUP, a ERC respiren alleujats. De fet, ahir, el diputat de Junts pel Sí Pere Aragonès (ERC) va destacar en una entrevista a Catalunya Ràdio el "paper" que havien tingut els republicans en les negociacions, tot i que les cessions han estat principalment de la CUP i CDC.

stats