POLÍTICA
Política 21/03/2012

Presó per al xofer de l'alt càrrec andalús detingut pels ERO després d'admetre que es gastaven 25.000 euros en cocaïna

Juan Carlos Trujillo admet que consumien coca "a qualsevol hora" amb el seu cap, l'exdirector general de Treball Francisco Javier Guerrero

Efe
1 min

SevillaLa jutgessa ha decretat presó incondicional per al qui va ser el xofer de l'exdirector general de Treball de la Junta d'Andalusia, Francisco Javier Guerrero, empresonat pel cas dels ERO irregulars.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Juan Francisco Trujillo ha admès en la declaració judicial gastar-se amb el seu cap 25.000 euros al mes en cocaïna. Trujillo va dir a la jutge que consumien coca "a qualsevol hora".

A més, segons va dir, Guerrero despatxava als bars de copes que freqüentava i presumia del seu poder.

El xofer ha admès haver lliurat en metàl·lic entre 60.000 i 90.000 euros dels ajuts de la Junta al seu cap. També li va comprar amb diner públic un piano, dos mil euros en roba, mil euros en telèfons mòbils i altres objectes que el xofer va portar a casa de Guerrero a El Pedroso (Sevilla).

Advocats presents en la declaració davant la jutge Mercedes Alaya han precisat als periodistes que l'imputat ha estat acusat d'un total d'onze delictes.

La jutge li ha imputat tres delictes d'obtenció indeguda de subvencions, un de falsedat en document mercantil, un delicte continuat de suborn, un altre de tràfic d'influències, un delicte continuat de prevaricació, un altre de malversació i tres delictes de falsedat en document oficial.

Segons els advocats, l'imputat ha afirmat que Guerrero despatxava als bars de copes que freqüentava i després el seu xofer veia a aquests interlocutors en el despatx oficial del director general.

Trujillo "s'adonava que els ajuts es concedien a persones pròximes a Guerrero o el PSOE", segons ha declarat a la jutge el xofer de l'exdirector general empresonat.

stats