Política
Política 01/07/2011

Presos dissidents d'ETA demanen a Bildu que faci passos per reconciliar-se amb les víctimes

En una carta difosa a través del diari 'El Correo', els reclusos consideren que la banda terrorista està acabada i assenyalen que “si alguns decidissin continuar, ja no seria ETA, seria una cosa marginal, sense cap suport social”

Redacció
1 min

BarcelonaUn grup de presos dissidents d'ETA ha afirmat en un comunicat difós a través del diari El CorreoEl Correo que ha arribat el moment d'adoptar mesures a favor de “la reconciliació” i demanen a Bildu que faci els passos pertinents per “superar les dramàtiques conseqüències que s'han generat durant anys”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els reclusos, interns a la presó de Nanclares de la Oca (Àlaba), afegeixen en el comunicat, titulat "Socialitzar la conciliació", que també s'ha de "fer una reflexió crítica del passat", en referència a les accions d'ETA, segons publica El Correo en la seva edició digitalEl Correo.

La carta dels dissidents, que no és reproduïda íntegrament pel diari, té dos apartats diferents. En un primer, els presos fan una revisió històrica de com ha arribat l'esquerra abertzale, de la mà de Bildu, a donar per finalitzada “de manera irreversible i incondicional” la lluita armada. En la segona, els presos ofereixen la seva opinió sobre quins han de ser els passos que condueixin a superar l'actual situació.

Els presos consideren que la banda terrorista està acabada i, segons el diari, assenyalen que “si alguns decidissin continuar, ja no seria ETA, seria una cosa marginal, sense cap suport social”.

El comunicat ha sigut firmat pels anomenats "Presos compromesos amb l'irreversible procés de pau", que està liderat, entre d'altres, per membres històrics de la banda com Joseba Urrosolo Sistiaga, Carmen Gisasola, Kepa Pikabea, Rafa Caride i Josu Garzia, a més de Jurgi Oteiza i Andoni Altza.

stats