Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Interior estudia la petició d'un pres etarra malalt per quedar lliure

Les fonts consultades apunten que el pres no compleix amb els requisits legals exigits per accedir a aquesta mesura

El ministeri de l' Interior analitza l'expedient de sol·licitud d'excarceració de l'etarra José Ángel Biguri Camino , malalt de càncer i que compleix condemna des del 1989 per la seva participació en un atemptat contra la caserna de la Guàrdia Civil de Llodio ( Àlaba ) .

Segons han informat fonts d'Interior aquest dilluns, el departament analitzarà si el pres compleix els requisits marcats per la legislació penitenciària per accedir a la llibertat condicional que demana o a la presó atenuada que acull l'article 100.2 del Reglament Penitenciari , que permet adoptar un model "flexible " d'execució de la pena segons les circumstàncies del reclús . Aquest precepte també preveu que els presos malalts puguin complir condemna al seu domicili sotmesos a controls telemàtics .

En el cas de Biguri Camino , tot i que el ministeri d'Interior no ha pres encara una decisió ferma , les fonts consultades apunten que el pres no compleix amb els requisits legals exigits per accedir a aquesta mesura , de manera que tot indica que la seva sol·licitud per sortir en llibertat condicional serà rebutjada . Les condicions exigides perquè s'accepti la seva demanda són haver complert tres quartes parts de la condemna imposada , la desvinculació de la banda terrorista , el penediment, la petició de perdó a les víctimes , la col·laboració amb la justícia i la responsabilitat civil.

Segons va fer públic la setmana passada Jaika Hadi , associació de metges vinculada a l'esquerra abertzale , José Ángel Biguri Camino té un càncer de pròstata diagnosticat el gener del 2011 . Aquesta associació xifra en quinze el nombre d'interns d'ETA que pateixen una malaltia , encara que les fonts consultades assenyalen que fins ara Interior només ha rebut la petició de llibertat de Biguri .

RE

Més continguts de