PAÍS BASC
Política 24/04/2011

ETA proclama que és l'hora que Euskadi "travessi la porta de la llibertat"

En el seu comunicat de l'Aberri Eguna, l'organització armada afirma que s'està "obrint una nova era" i reclama "un procés democràtic" que doni "la paraula al poble" amb "la perspectiva d'arribar a la independència"

Redacció
1 min
Gara comunicat

BarcelonaEl País Basc ha de "passar de tenir la porta de la llibertat oberta a travessar-la". Aquest és l'objectiu que marca ETA en el seu habitual comunicat de l'Aberri Eguna, el dia de la pàtria basca, reproduït pel Gara. El diari publica el text íntegre de l'organització armada en èuscar, però també n'ofereix un resum ampli en castellà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El comunicat expressa un convenciment d'ETA sobre l'actual situació política, que inclou l'alto el foc permanent, total i verificable que la mateixa organització va declarar el 10 de gener. "En els últims mesos s'està obrint, estem obrint, una nova era", proclamen.

En aquesta situació, i per travessar la porta de la llibertat, ETA reclama un "procés democràtic, donant la paraula al poble, en igualtat d'oportunitats i amb l'adhesió de la majoria, amb la perspectiva d'arribar a la independència". Per l'organització armada, "la independència, crear un Estat basc, és l'única opció per aconseguir la llibertat del tot".

Malgrat que s'estigui obrint una "nova era", ETA adverteix en el mateix text que "el camí serà llarg, difícil i dur". I recorda el que considera "l'intens atac" que es produeix contra els pilars "que fan poble Euskal Herria", que "obliga tots els abertzales a emprendre la defensa d'Euskal Herria" i "obrir l'opció de la independència".

El comunicat també té un record per a tots aquells que "pateixen un càstig a la presó i a l'exili perquè estimen la seva pàtria".

stats