Política 13/05/2014

Incongruències del fiscal en el cas Faisán: ara diu que no va haver-hi col·laboració amb ETA

El Suprem ha celebrat aquest dimarts la vista dels recursos contra la sentència que va condemanr dos alts càrrecs policials bascos a un any i mig de presó

Efe
1 min

MadridEl fiscal ha defensat aquest dimarts davant del Suprem que no va haver-hi col·laboració amb ETA per la xivatada dels policies Enrique Pámies i José María Ballesteros en el cas Faisán. Aquest posició contradiu la que va defensar durant el judici a l'Audiència Nacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Tribunal Suprem ha celebrat aquest dimarts la vista dels recursos contra la sentència que va condemnar a l'excap de Policia del País Basc Enrique Pamiés i a l'inspector en cap José María Ballesteros a un any i mig de presó per revelació de secrets a través d'una xivatada a ETA al bar Faisán a Irun (Guipúscoa) el 2006.

La Fiscalia de l'Audiència Nacional va acusar de col·laboració amb ETA als dos càrrecs policials processats al judici, però va expressar que ho feia per ordre expressa del fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce i va donar al tribunal l'alternativa de condemnar per revelació de secrets una opció que finalment va ser acceptada per la sentència.

Els penats van recórrer contra aquesta condemna i també les acusacions particulars (l'AVT i el PP, a més de Dignidad y Justicia). En la vista d'aquests recursos celebrada aquest dimarts, Antonio Barranco, el fiscal, ha defensat l'opció adoptada per l'Audiència Nacional en una al·locució en què ha argumentat que no va haver-hi cap col·laboració perquè la finalitat mai va ser ajudar ETA.

stats