OPERACIÓ POLICIAL
Política 12/01/2015

Suspès el judici pels incidents en l'aniversari d'HB a Durango per la detenció d'un dels advocats

S'acusava nou persones de desordres públics en un acte del 2008 prohibit per l'Audiència Nacional

Europa Press
1 min
Un agent de la Guàrdia Civil, durant l'operació a Bilbao / EFE

BilbaoEl judici contra nou persones acusades de desordres públics durant els incidents que es van produir a l'abril de 2008 a Durango, quan l'Ertzaintza va impedir la celebració d'un acte amb motiu del 30è aniversari d'Herri Batasuna, ha quedat ajornat a causa de la detenció de l'advocat Kepa Mancisidor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de les nou del matí, unes desenes de persones s'han concentrat a l'entrada dels jutjats del carrer Buenos Aires de Bilbao, on anava a començar el judici aquest dilluns, amb el lema 'Konponbide garaia da. Jazarpen politikorik ez! (És temps de solució, no a la persecució política) ', entre ells el dirigent de Sortu Niko Moreno.

Segons ha explicat Moreno, el judici ha quedat suspès a causa de la detenció de l'advocat Kepa Mancisidor. L'advocat ha estat arrestat aquest dilluns en el marc de l'operació que està desenvolupant la Guàrdia Civil en què han estat detingudes, almenys, 16 persones.

Els fets que s'anaven a jutjar van succeir el 26 d'abril de 2008 a la localitat biscaïna de Durango. La Policia basca va prohibir l'acte commemoratiu per ordre de l'Audiència Nacional en compliment dels successius pronunciaments d'aquest Tribunal pels que decretava la il·legalització i la suspensió d'activitats d'HB.

Als nou acusats se'ls imputen delictes de desordres públics pels quals es demana un any de presó per a cadascun. No obstant això, en alguns casos, els processats s'enfronten a penes superiors en atribuir-los-hi també atemptat o resistència a l'autoritat.

stats