Política 16/05/2012

Interior a ETA: "El govern espanyol no negociarà mai amb una organització terrorista"

El ministre Jorge Fernández Díaz diu que ETA i Amaiur "semblen fulls del mateix llibre"

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha contestat avui el comunicat d'ETA sobre el nomenament d'una delegació per afavorir el diàleg directe. "El govern espanyol no ha negociat, no negocia ni negociarà mai amb una organització terrorista", ha assegurat taxatiu. En una intervenció molt contundent al Congrés, responent a una interpel·lació d'Amaiur, també ha subratllat que no hi haurà "ni amnistia, ni indult ni apropament massiu de presos" si abans ETA no es dissolt de forma "incondicional".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el ministre, "és evident que ETA no vol dissoldre's incondicionalment". Per això, ha instat els polítics abertzales a traslladar aquest missatge a l'organització terrorista i a "no enganyar els presos" amb la promesa de mesures flexibilitzadores del règim penitenciari per haver cessat la lluita armada. De fet, Fernández Díaz no ha dubtat a vincular els etarres amb Amaiur. Ha subratllat la "coincidència" entre les "accions de propaganda" d'ETA amb les iniciatives parlamentàries d'Amaiur: "Semblen fulls del mateix llibre", ha afirmat.

El diputat Iñaki Antigüedad s'ha preguntat si mai el govern espanyol es refiarà dels passos que donarà ETA si ara no es refia dels verificadors internacionals. I és que el ministre de l'Interior ha dit que per saber què passa a ETA en té prou amb els informes de la Guàrdia Civil i la policia espanyola.

stats