Política 09/07/2012

PP i PSOE resten importància al comunicat d'ETA

Els populars aposten per reivindicar "l'esperit d'Ermua", quan es compleixen 15 anys de l'assassinat de Miguel Ángel Blanco

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl PP i el PSOE han optat per restar transcendència l'últim comunicat d'ETA. La secretària general dels populars, María Dolores de Cospedal, ha assegurat que només esperen l'anunci de la "dissolució" de l'organització terrorista. Ara bé, ha apostat per recuperar "l'esperit d'Ermua", el consens social i polític democràtic que es va visualitzar públicament després de l'assassinat del regidor del PP d'aquella localitat biscaïna, Miguel Ángel Blanco. Aquesta setmana es compleixen 15 anys de la seva mort a mans d'ETA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general del PSOE i exministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, també ha descartat fer una valoració política del comunicat. Ha assegurat només que "el govern espanyol fa coses, i fa ben fet", en una referència implícita al pla de reinserció de presos. Ha subratllat que la política antiterrorista és "pactada" entre l'executiu espanyol i el principal partit de l'oposició i que, per tant, si hi ha alguna "divergència" li fa saber directament al ministre Jorge Fernández Díaz.

Mentre el PP posa l'accent en la vintena de presumptes membres d'ETA detinguts des de principis d'any, Rubalcaba ha volgut recordar que, des de l'octubre, l'organització terrorista ha cessat l'activitat.

stats