Política 29/03/2011

El PP carrega contra Rubalcaba aprofitant les actes d'ETA

El titular de l'Interior assegura que se sent orgullós de la feina feta durant la treva d'ETA, que l'organització terrorista va trencar amb l'atemptat a Barajas.

ACN/Redacció
2 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } La portaveu parlamentària del PP, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat aquest dimarts que la seva formació demanarà la compareixença al Congrés del vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, perquè expliqui els suposats contactes amb ETA que posen de manifest les actes de les reunions que van ser decomissades a l'etarra "Thierry". Segons Sáenz de Santamaría, Rubalcaba haurà de "donar explicacions o dimitir". "Les peces del trencaclosques" del cas Faisán "van encaixant", ha dit, i hi apareix "la cara" del ministre de l'Interior. Des de Marbella, també Mariano Rajoy a exigit a Rubalcaba que expliqui "la negociació amb ETA".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una compareixença al Congrés, el titular de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat que no entrarà a discutir sobre "el que diu ETA", en relació amb unes informacions periodístiques que asseguren que el govern espanyol va seguir negociant després de l'atemptat de la T-4 que va posar fi a la treva. Rubalcaba ha afirmat que durant aquest període es va treballar "molt i bé" i ha assegurat sentir-se orgullós. Durant la seva intervenció a la comissió d'Interior del Congrés, ha explicat que sempre es van fer moviments "reversibles" i que les ordres a la policia van ser que estiguessin "vigilants" perquè la treva es podia trencar.

Segons ha dit, des que va assumir el càrrec, la seva "obsessió" era que no es tornés a repetir la treva del 98 que va servir a ETA per fer entrar cinc comandos a l'Estat, rearmar-se i assassinar més de 50 persones. "Sempre vaig fer moviments reversibles", ha afirmat i l'ordre a la policia era no abaixar la guàrdia perquè la treva es podia trencar.

Rubalcaba no ha dubtat en definir-se com "orgullós" de la feina feta i ha reiterat el seu compromís per acabar amb la banda.

stats