TERRORISME
Política 08/03/2011

ETA volia atemptar contra Patxi López

Fonts de la lluita antiterrorista asseguren que només es tractava d'un pla d'atemptat

Efe
1 min
El lehendakari, Patxi López, desitja que Sortu sigui legal però no s'atreveix a demanar-ho de manera explícita com fa Egiguren.

MadridLa direcció d'ETA va ordenar al comando Otazua desarticulat la setmana passada vigilar el lehendakari, Patxi López, per atemptar contra ell aprofitant els actes d'homenatge celebrats en el primer aniversari de l'assassinat de l'inspector Eduardo Puelles. Fonts de la lluita antiterrorista han assegurat que només es tractava d'un pla d'atemptat, ja que els terroristes ni tan sols van intentar dur-lo a terme en la data indicada, prevista per al 19 de juny de l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest no era l'únic objectiu marcat per la direcció de la banda terrorista al comando desmantellat dimarts de la setmana passada a Biscaia per la Guàrdia Civil. L'exdirigent d'ETA Mikel Carrera Sarobe, "Ata", havia planejat que aquest comando atemptés també contra les torres KIO de Madrid mitjançant la col·locació en els seus voltants d'un vehicle carregat d'explosius. Aquest atemptat estava fixat per als primers dies de 2010, però va ser frustrat gràcies a la localització d'un magatzem d'explosius en un habitatge de la localitat portuguesa d'Obidos.



stats