Política 29/01/2012

Rufi Etxeberria assegura que ETA no utilitzarà les armes, malgrat tenir-les

El dirigent de l'esquerra abertzale considera que el desarmament s'ha de fer d'una manera "acordada", i "monitoritzada" per "un tercer" que compti amb el vistiplau de "les dues parts", perquè no hi hagi "cap dubte" que aquest procés "es tanca bé"

Efe
1 min

BilbaoEl dirigent de l'esquerra abertzale, Rufi Etxeberria, assegura que, encara que la banda terrorista ETA no hagi iniciat el desarmament i els seus integrants portin armes, "no seran utilitzades en cap moment".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a El Diario VascoEl Diario Vasco, Etxeberria explica que l'anomenat grup de verificació ha transmès a l'esquerra abertzale que "no té cap dubte que la decisió d'ETA d'abandonar l'activitat armada no té marxa enrere".

Aquest grup reconeix, segons Etxeberria, que el manteniment de l'armament per part de la banda "tanca un perill potencial" i així ho ha fet saber a la mateixa ETA, que els ha mostrat el seu "compromís de no utilització d'armes en cap cas".

"És a dir, que encara que portin aquestes armes, no seran utilitzades en cap moment", afirma el dirigent de l'esquerra abertzale.

Etxeberria considera que el desarmament s'ha de fer d'una manera "acordada", i "monitoritzada" per "un tercer" que compti amb el vistiplau de "les dues parts", perquè no hi hagi "cap dubte" que aquest procés "es tanca bé".

També revela que l'esquerra abertzale manté contactes amb tots els partits polítics, a excepció del PP, UPN i UPyD, per la negativa d'aquests, i critica que la formació popular està cada vegada "més sola" i té l'assignatura pendent "d'adequar-se a la nova realitat".

stats