Política 13/11/2019

L'Audiència Nacional absol l'excap d'ETA Txeroki de l'assassinat del jutge José María Lidón per falta de proves

També absol Asier Azalluz. La Fiscalia demanava 30 anys per a l'exlíder de l'organització terrorista

Laia Forès
1 min
L'ex cap d'ETA Garikoitz Aspiazu Rubina, àlies Txeroki, i Asier Arzalluz, durant el judici per l'assassinat del jutge José María Lidón.

MadridL'Audiència Nacional ha absolt aquest dimecres l'excap d'ETA Garikoitz Aspiazu Rubina, àlies Txeroki, i el membre de l'organització terrorista Asier Arzalluz, de l'assassinat del jutge José María Lidón el 7 de novembre del 2001 a Getxo (Biscaia). L'AN creu que no hi ha prou proves per considerar-los autors dels trets que van acabar amb la vida del magistrat de l'Audiència Provincial de Biscaia. La Fiscalia demanava 30 anys per a Txeroki, mentre que havia retirat l'acusació per a Arzalluz.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els jutges de la secció tercera de la Sala Penal subratllen a la sentència que no s'ha presentat cap prova de càrrec suficient contra els dos membres d'ETA. Consideren que els informes d'intel·ligència de l'Ertzaintza i la Policia Nacional són insuficients per condemnar els dos acusats, ara absolts. L'AN també jutja com a "no fiable" la identificació que van fer de Txeroki tant la dona com el fill de Lidón. Els familiars del jutge van assenyalar l'excap d'ETA com a presumpte autor de l'assassinat anys després, quan el van veure per la televisió quan era extradit a Espanya des de França.

stats