Política 13/08/2012

El segrestador d'Ortega Lara continua "estable", segons l'hospital en què està ingressat

Iosu Uribetxeberria, que pateix un càncer terminal, ha estat sotmès aquest dilluns a més proves mèdiques

EFE/Redacció
1 min

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El pres d'ETA Iosu Uribetxeberria Bolinaga ha sigut sotmès aquest dilluns al matí a l'Hospital Donostia de Sant Sebastià a una prova diagnòstica per avaluar la situació de la seva malaltia, segons el comunicat mèdic facilitat pel Servei Basc de Salut, Osakidetza. Segons el comunicat mèdic difós aquest migdia pel centre sanitari donostiarra en què està ingressat des del passat dia 1 per ser tractat d'un càncer terminal, Uribetxeberria "continua estable". Abans ha estat sotmès a una biòpsia guiada per TAC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Uribetxeberria, condemnat pel segrest del funcionari de presons José Antonio Ortega Lara, va acceptar divendres passat sotmetre's als exàmens diagnòstics necessaris perquè la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries pugui adoptar alguna resolució sobre el cas en aplicació de la legislació vigent.

Aquesta situació contrasta amb la que havia constatat un dia abans el ministeri de l'Interior, que va assegurar que Uribetxeberria havia mostrat "falta de col·laboració", fet que impedia "conèixer el seu pronòstic vital" i fonamentar "qualsevol decisió" sobre la seva situació penitenciària ".

stats