Publicitat
Publicitat

EUSKADI BUSCA LA PAU

ETA proposa una verificació "no formal" de la treva pel rebuig de l'Estat a una d'oficial

En un comunicat al diari Gara, l'organització terrorista proposa com a alternativa una verificació "no formal" davant el rebuig "irresponsable" del govern espanyol a acceptar-ne una d'oficial. Referma el seu compromís amb la resolució democràtica del conflicte

En aquest nou comunicat al Gara ETA manté la seva predisposició a sotmetre l'alto el foc del 10 de gener a una verificació internacional “informal” que creuen “viable” per tal de superar el “veto” dels estats espanyol i francès a que una comissió oficial ho faci.

L'organització veu “irresponsable” la posició del governs espanyols i francès de no acceptar una mediació internacional que, al seu entendre, confirmaria que “la única violència existent és la que generen els estats”. A més, en el comunicat, breu i concís, ETA considera que al País Basc es comencen a dibuixar dos blocs clars: el dels compromesos amb la resolució democràtica del conflicte i el dels que la bloquegen i "il·legalitzen, detenen i torturen".

Primer comunicat des de l'alto el foc

Aquest és el primer comunicat d'ETA des del 10 de gener, en què va anunciar l'alto el foc permanent, general i verificable internacionalment. El primer també, per tant, des que l'esquerra abertzale va presentar el seu nou partit, Sortu, que rebutja en els seus estatuts i de forma explícita la violència d'ETA. Precisament, aquesta setmana un Tribunal Suprem dividit va decidir no permetre la legalització de Sortu, malgrat que la votació va ser molt ajustada, de 9 jutges en contra de la legalització a 7 que hi estan a favor i que entenen que els estatuts de Sortu són nítidament legals perquè compleixen escrupolosament a Llei de partits.

Més continguts de

PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT