ALTO EL FOC D'ETA

Reaccions a Catalunya

SI espera que l'alto el foc d'ETA obri el "camí cap a la independència d'Euskal Herria per vies pacífiques"

Uriel Bertran demana que el PSOE i el PP s'impliquin en el pocés i que acceptin "l'autodeterminació de les nacions catalana i basca". Lópex Tena espera que la fi de la violència sigui "definitiva"

La fredor i els recels de la majoria de partits davant del comunicat d'alto el foc d'ETA contrasten amb la valoració clarament positiva que n'ha fet Solidaritat Catalana per la Independència.

El partit liderat per Joan Laporta ha anunciat en un comunicat que valora "molt positivament l'alto el foc permanent, general i verificable que ha fet avui l'organització ETA". Pel diputat Uriel Bertran aquest alto el foc hauria de servir perquè "Euskal Herria iniciï el seu camí cap a la independència per vies pacífiques i democràtiques", i ha demanat a l'Estat espanyol, al PP i al PSOE "que s'impliquin en un procés verificat per observadors internacionals i que acceptin el dret a l'autodeterminació de les nacions basca i catalana".

El també diputat de SI Alfons López Tena afegeix, en el mateix comunicat, que espera que "l'alto el foc sigui definitiu i que mai més hi hagi violència a Euskal Herria".

Més continguts de