POLÍTICA
Política 18/04/2011

ETA nega que preparés un atemptat contra Patxi López

El diari 'Gara' avança més continguts de l'últim 'Zutabe' de la banda. ETA diu que el conseller basc d'Interior, Rodolfo Ares, tampoc era un objectiu

Redacció
1 min
ETA nega que el lehendakari Patxi López fos un objectiu de la banda / EFE

BarcelonaLa banda terrorista ETA nega que hi hagués un pla per atemptar contra el lehendakari, Patxi López, i el conseller d'Interior del govern basc, Rodolfo Ares, el juny de 2010, i recorda que ja el febrer d'aquell mateix any va decidir "no realitzar accions armades ofensives". “I el govern espanyol ho sabia”, afegeix la banda. La hipòtesi va sorgir el març de l'any passat a diversos mitjans, que publicaven una versió policial segons la qual ETA tenia com a objectiu el cap del govern i el cap de la policia a Euskadi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'atac s'havia de produir, segons la informació de la policia, el juny de 2010 durant un acte d'homenatge al policia Eduardo Puelles, assassinat un any abans. En l'últim Zutabe, la publicació interna d'ETA, a la qual ha tingut accés el diari Gara, la banda desmenteix la informació. "La decisió d'ETA no té límit temporal”, diu, en canvi, el Zutabe, en referència a l'alto el foc decretat per la banda. "Per tant, el govern espanyol menteix una vegada més", afegeix. La banda acusa el govern espanyol de practicar una "intoxicació incessant" i demana als agents polítics i socials bascos que "actuïn amb prudència" davant les notícies que difon l'executiu de Madrid.

stats