REFORMA ELECTORAL
Política 19/07/2012

Interior ultima la fórmula perquè els 'exiliats' per ETA tornin a votar, segons 'La Razón'

El govern espanyol presentarà la setmana vinent la modificació legal, que pot incloure en el cens entre 200.000 i 300.000 persones, cosa que perjudicaria el PNB i EH Bildu

Ara
1 min
El conflicte basc se la juga als jutjats

BarcelonaLa setmana vinent es coneixerà la disposició addicional que el ministeri de l'Interior inclourà en la llei orgànica de règim electoral general (LOREG) que ha de permetre que aquelles persones que van abandonar el País Basc a causa de l'activitat d'ETA puguin tornar a formar part del cens electoral, encara que no hi tornin a residir, segons anuncia avui el diari 'La Razón' citant fonts coneixedores de l'assumpte. La mesura presentarà alguns condicionants encara desconeguts perquè els 'exiliats' s'hi puguin acollir i aniran destinats a garantir que la marxa del país va forçada per l'organització armada o el seu entramat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el diari, aquesta mesura pot afectar entre 200.000 i 300.000 persones, una xifra que pot fer canviar les actuals perspectives electorals i perjudicar especialment el PNB i EH Bildu, els dos partits 'abertzales' que es disputen el primer i el segon lloc. 'La Razón' també apunta que la disposició podria incomodar l'actual lehendakari socialista, Patxi López, que té intenció d'esgotar la legislatura fins al 2013, tot i la seva actual minoria. Anunciar un possible avançament ara seria, segons el rotatiu, un intent de no donar temps a aplicar la modificació legal, que el dirigent del PSE consideraria "perillosa".

stats