Política 16/02/2015

La candidata alternativa s'imposa a la líder d'EUiA a Barcelona per anar a la llista de Colau

Mercedes Vidal guanya l'actual regidora de l'Ajuntament barceloní Isabel Ribas en el procés per escollir el representant a la candidatura de Barcelona en Comú

Ropger Tugas / Sara González
1 min
Mercedes Vidal / ARA

BarcelonaSacsejada a EUiA a Barcelona a tomb del procés per triar el representant del partit a la llista d'Ada Colau. La militància de la formació va decantar-se ahir per la vicepresidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona i militant de base d'EUiA, Mercedes Vidal, per integrar la llista Barcelona en Comú. Vidal es va imposar a Isabel Ribas, actual coordinadora d'EUiA a Barcelona i regidora de l'Ajuntament barceloní.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Mercedes Vidal va aconseguir 150 vots, davant els 107 d'Isabel Ribas, en una votació amb un cens de 480 persones en què només tres van votar en blanc. L'elecció forma part dels processos interns que tenen en marxa les organitzacions que conflueixen en la marca Barcelona en Comú, que Ada Colau, exlíder de la PAH, ja ha anunciat que vol liderar. Vidal figurarà en un lloc entre el cinc i el nou de la llista.

Ortiz es postula per representar ICV

També s'ha postulat per formar part de la llista com a representant d'ICV l'actual diputada al Congrés Laia Ortiz, que compta amb l'impuls del coordinador nacional de la formació, Joan Herrera, després de la retirada de Ricard Gomà. Els ecosocialistes tenen garantit el número tres de la coalició per Barcelona. De número dos es perfila el jurista i activista Gerardo Pisarello –membre de Procés Constituent que havia d'anar a les llistes d'EUiA a les europees, tot i que hi va renunciar–, i per al quatre l'advocat i activista de Podem, Guanyem i Procés Constituent Jaume Asens.

stats