Política 02/09/2013

EUiA no revela si participarà a la Via Catalana, però demana una mobilització "unitària i inclusiva"

Nuet assegura que l'11-S defensaran que els drets socials i els drets nacionals "són indestriables"

Acn
2 min
Joan Josep Nuet, coordinador general d'EUiA, en una roda de premsa a la seu de Barcelona / ACN

BarcelonaEUiA no ha revelat encara si participarà a la Via Catalana -ho decidirà el proper dilluns 9 de setembre-, però sí que ha fet una crida per una mobilització "unitària i inclusiva" el proper Onze de Setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Cridem a una mobilització unitària i inclusiva, perquè és importantíssim que no dividim aquesta majoria que ja tenim del poble de Catalunya que està a favor del dret a decidir", ha reiterat el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, aquest dilluns en la seva primera roda de premsa del curs polític.

Nuet ha subratllat que ara es tracta de sumar esforços per acabar de guanyar aquest dret i que en les manifestacions de l'11-S EUiA defensarà que els drets socials i els drets nacionals "són indestriables".

"Ara encara no estem votant, estem guanyant la data en què podrem votar, i el dia que puguem votar cadascú prendrà l'opció que cregui més adequada", ha argumentat Nuet per defensar la necessitat, aquesta propera Diada, de sumar les forces de tothom que vol exercir el dret a decidir.

Davant les convocatòries de l'11-S, el coordinador general d'EUiA també ha declarat que en elles "defensarem primer l'exercici del dret a decidir, i, després, que drets socials i els drets nacionals per a nosaltres són dos conceptes indestriables".

Recurs contra unes retallades "que entren per la finestra"

Nuet també ha aprofitat per defensar el recurs contenciós que interposarà ICV-EUiA contra l'acord del Govern de prorrogar els pressupostos del 2012 per evitar un dels debats més importants de qualsevol Parlament, el dels pressupostos.

Per això, Nuet ha criticat que les retallades previstes en aquests comptes "no entren per la porta, sinó per la finestra". "Aquest any les retallades ni passen pel Parlament: seran per decret, un decret del Govern que aplicarà 2.000 milions d'euros de retallades que plouen sobre un país que no es pot permetre ni un bri més de retallades", ha lamentat Nuet.

EUiA defensava uns comptes per a aquest 2013 que desobeïssin els dictats imposats pel govern de l'Estat i la UE.

stats