Política 13/03/2019

Nuet deixa la coordinació general d'EUiA

Aquest dijous ERC anunciarà que forma part de les seves llistes per al 28-A

Ara / Acn
2 min
Joan Josep Nuet a les portes del Tribunal Suprem

BarcelonaEl fins ara coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha anunciat que deixarà de ser coordinador general de la formació, que forma part dels comuns, a la pròxima assemblea nacional extraordinària o fins i tot abans, ja que podria dimitir. De fet, aquest dijous està previst que anunciï que concorrerà amb els republicans a les eleccions del Congrés de Diputats del 28 d'abril –tal com va avançar l'ARA–. Un fet que també li pot comportar, segons les fonts consultades per aquest diari, que el grup dels comuns al Parlament li exigeixi que deixi l'acta de diputat –és incompatible, a més, amb ser membre de la cambra espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dissabte passat la proposta de presentar-se amb Esquerra a les eleccions generals va sortir victoriosa del comitè central dels Comunistes, partit del qual és membre Nuet i que fins ara formava part d'EUiA.

Aquest dimecres el consell nacional d'EUiA ha aprovat que concorrerà als comicis generals amb els comuns. La proposta de resolució que ha portat a votació el consell nacional d'EUiA ha donat llum verda a la signatura d'una "coalició instrumental amb el conjunt d'actors polítics de Catalunya en Comú". A més, s'ha acordat que un cop acabi el cicle electoral EUiA convocarà una assemblea nacional extraordinària per analitzar la situació política i "prendre les decisions que se'n derivin". Aquesta assemblea, tal com va explicar aquest diari, la van reclamar els crítics per tal de revocar-lo en el càrrec –ell la va acceptar–, però finalment podria abandonar la responsabilitat de coordinador general abans presentant la dimissió.

Segons fonts del partit consultades per l'ACN, en la reunió del consell nacional d'EUiA, Nuet ha defensat que ho faci així, però no ha respost a les preguntes sobre la seva possible incorporació a les llistes d'ERC al Congrés.

stats