POLÍTICA
Política 02/05/2012

EUiA, sobre la cimera del BCE: "No sou benvinguts, sou 'persones non grates'"

Els ecosocialistes es posicionen en contra de la reunió perquè "és una visita provocadora"

Acn
1 min

BarcelonaEUiA i el Partit de l'Esquerra Europea s'han posicionat aquest dimecres en contra de la cimera del Banc Central Europeu (BCE) que se celebrarà aquest dijous a Barcelona. EUiA considera que es tracta d'una "visita provocadora" i per això han declarat 'non grates' les persones que presidiran la reunió del BCE. "No sou benvinguts", ha assegurat la comissió d'Europa i l'àrea de moviments socials d'EUiA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els ecosocialistes han subratllat que els representats del BCE "es retrobaran amb les autoritats polítiques dels governs vassalls com a representants de les brutals polítiques de retallades que ells anomenen austeritat". EUiA ha afirmat que l'actual president del BCE, Mario Draghi, juntament amb "altres prohoms de Goldman Sachs", Antonio Borges, de la divisió del Fons Monetari Internacional (FMI) per a Europa, i Petros Christodoulou, de l'Agència Grega de Deute Públic, "són una colla que comparteixen avideses amb els grans lobis financers multinacionals".

Així, EUiA també ha denunciat que "Barcelona està sota control militar i policial" i que "la Catalunya governada per Mas i Puig competeix en el negre rànquing de la repressió autoritària i violenta". En aquest sentit, EUiA ha explicat que el poble català es va manifestar el Primer de Maig i van mostrar la seva "determinació per lluitar, de la mà dels treballadors d'Europa i el món, contra tanta mesquinesa política i manca de valors democràtics i socials".

stats