Política 16/05/2014

Extremadura qüestiona les balances fiscals catalanes i demana que no se'ls faci cas

El govern extremeny diu que els números de la Generalitat es basen en "hipòtesis", poc després d'admetre el dèficit fiscal

Europa Press
1 min

MadridEl conseller d'Economia i Hisenda d'Extremadura, Antonio Fernández, assegura que les balances fiscals elaborades per la Generalitat de Catalunya reflectiran "el que ells vulguin" perquè es basen "en hipòtesis " i no "en dades reals". Per això, afirma, no cal fer-ne "ni cas".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha assenyalat Fernández davant preguntes dels periodistes després de conèixer els plans de la Generalitat de presentar les seves pròpies balances fiscals el proper 2 de juny. Fernández s'ha mostrat "encantat de la vida" de saber la data de publicació però ha marcat diferències amb els números presentats pel seu executiu. Segons ha dit, els que va donar a conèixer el president José Antonio Monago sí que es fonamenten en "dades reals".

"El resultat d'aquestes balances serà el que el govern català vulgui que surti", ha insistit Fernández. Segons diu, les balances catalanes "serveixen com a exercici acadèmic", però "no per comparar unes comunitats amb altres perquè no tenen una metodologia concreta, no segueixen un camí en què tothom ho aborda de la mateixa manera i amb la mateixa metodologia".

stats