Política 22/11/2016

Economia es reunirà dijous amb CSQP per parlar de pressupostos

Rabell va reclamar per carta a Junqueras que el Govern els inclogués en les negociacions pressupostàries

Aleix Moldes
2 min
Oriol Junqueras i Lluís Rabell reunits ahir a la conselleria d’Economia.

BarcelonaEl portaveu econòmic de Catalunya Sí Que Es Pot (CSQP), Joan Coscubiela, es reunirà dijous vinent amb el secretari general de la Vicepresidència, Josep Maria Jové, i amb el secretari d'Economia, Pere Aragonès, per parlar del projecte de llei de pressupostos, segons han informat a l'ARA fonts del Govern i de la confluència d'esquerres. La trobada, que es farà al departament d'Economia, respon a la petició que fa una setmana va fer el president de la confluència d'esquerres al Parlament. Lluís Rabell es va adreçar directament al vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, per proposar-li una trobada al Parlament per al 16 de novembre. La data va ser descartada per Economia –va rebre la carta un dia abans– i la trobada es farà el dia 24.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aragonès i Jové són dues de les persones clau en l'elaboració del projecte de llei de pressupostos. Des de CSQP s'assumeix que la distància amb la proposta del Govern és molt àmplia, però volen conèixer de primera mà els comptes abans que dimarts que ve siguin aprovats pel consell executiu i iniciïn la tramitació parlamentària. CSQP reclama, entre d'altres, l'increment dels trams alts de l'IRPF, de l'impost de successions i de l'impost de patrimoni. Coscubiela plantejarà als seus interlocutors la possibilitat d'incrementar en 1.000 milions d'euros els ingressos de la Generalitat per destinar a despesa social.

El Govern no té previst cap reunió més amb els altres grups de l'oposició, amb l'excepció de la CUP, amb qui continuarà negociant per tal d'assolir un compromís amb els pressupostos que vagi més enllà de l'admissió a tràmit dels comptes. En tot cas, com ha dit reiteradament Junqueras, està disposat a reunir-se amb tothom qui l'hi demani. De fet, el vicepresident ja es va trobar amb Rabell –l'únic qui l'hi ha demanat formalment– a finals de setembre.

stats