Publicitat
Publicitat

Eguiguren encén el PSOE després d'assegurar que a Zapatero li manca "valentia" en matèria antiterrorista

"La política espanyola en comptes de fer un exercici de responsabilitat i prudència davant el que passa, està presumint de la pitjor política imaginable", ha assegurat el president dels socialistes bascos en un article

El president del PSE-EE-PSOE, Jesús Eguiguren, considera que el cap de l'executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, ha optat en matèria antiterrorista per no molestar la dreta per "falta de valentia". En un article que avui publica el diari El País, Eguiguren assegura que, "per molt soroll que es faci per ocultar-ho, cap polític seriós que conegui el País Basc pot negar que Batasuna ha optat per l'adéu a les armes i que això ens porta abans que després a la fi d'ETA". "Després de dècades en què Espanya ha patit per la ferida sagnant del País Basc, ara que s'entreveuen passos decisius en la pacificació, la política espanyola en comptes de fer un exercici de responsabilitat i prudència davant el que passa, està presumint de la pitjor política imaginable", afirma en l'article.

El dirigent socialista denuncia que la dreta sembla entestada a fer "que l'experiència fracassi" i considera que no és per "electoralisme" sinó per "falta de patriotisme". Eguiguren afegeix que el govern i el PSOE "no estan lliures de culpes" i, després d'assenyalar que "arrugar" o "plegar davant l'ambient creat per la dreta pot donar una aparença de consens que sempre és bona", denuncia que "l'actual consens és fals". Així, diu que és "un consens negatiu" perquè "si s'accepta el que diu el PP, bé", però "si es fa el que no li agrada, assetjament i enderrocament contra el govern". El president del PSE-EE-PSOE denuncia que, en matèria antiterrorista, el govern "ha optat per no molestar la dreta" i diu que ho ha fet "per falta de valentia".

El president del Congrés, José Bono, ha volgut ressaltar avui la "valentia" del cap de l'executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, en la lluita contra el terrorisme d'ETA i ha considerat que és "més valent" que el president dels socialistes bascos, Jesús Eguiguren. Bono s'ha expressat en aquests termes abans d'assistir a la conferència del candidat del PSOE a la presidència de Castella i Lleó, Óscar López, per a les pròximes eleccions autonòmiques. Zapatero "és més valent que Eguiguren", ha dit en ser preguntat per l'article que avui publica a El País el president del PSE-EE-PSOE, en què considera que el cap de l'executiu ha optat en matèria antiterrorista per no molestar la dreta per "falta de valentia".

Per la seva banda, el ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, ha assegurat que el govern actua amb intel·ligència en contra del terrorisme d'ETA. "Estem fent les coses amb valentia i amb intel·ligència", ha apuntat Jáuregui en ser preguntat per aquest assumpte.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT