LA POLÍTICA JUDICIAL DE RAJOY
Política 16/08/2012

El PP ha indultat 11 delinqüents de 'coll blanc' en quatre mesos

El govern de Rajoy ja ha lliurat de penes 299 condemnats en total –75 més que en el mateix període de 2011–, alguns per prevaricació, malversació o falsedat documental

Alicia Gutiérrez
1 min
ELS MILITARS CONDEMNATS PEL CAS DE L'ACCIDENT DEL IAK-42, LLIURES DE LA INHABILITACIÓ
 Els militars José Ramón Ramírez -d'esquena, a l'esquerra- i Miguel Ángel Sáez -d'esquena, a la dreta- han estat dos dels beneficiaris de les mesures de gràcia de l'executiu de Mariano Rajoy. Havien estat condemnats per falsejar la identitat de 30 morts en l'accident del Yak-42, el maig del 2003, i estaven inhabilitats per exercir funcions públiques.

MadridEntre el 17 de febrer i el 29 de juny l'executiu espanyol de Mariano Rajoy va indultar ni més ni menys que 11 condemnats de 'coll blanc'és a dir, de delictes vinculats a l'acció pública–, tots subjectes a penes de presó. Els 11 indults tenen caràcter parcial –es commuta la pena per una d'inferior– però, en fixar presó màxima de dos anys, que només es compleix si el destinatari té antecedents, lliura de la presó els nou condemnats que havien de ser reclosos i aixeca la inhabilitació per a l'exercici de funcions públiques als altres dos, els dos militars –José Ramón Ramírez i Miguel Ángel Sáez– condemnats per falsejar la identitat de 30 morts dels 62 que hi va haver en l'accident del Iak-42, el maig del 2003.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En els primers set mesos i mig de l'any, el govern espanyol ha atorgat en total 299 indults, que suposa 75 indults més que els aprovats en el mateix període del 2011 per l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero. Dels 299 beneficiats, 14 havien comès un delicte de robatori amb violència, justament el tipus de delicte que el PP atribueix a l'alcalde de Marinaleda i els seus seguidors per assaltar dos supermercats.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats