ELECCIONS EUROPEES
Política 10/05/2014

Caiguda simètrica de PP i PSOE i empat tècnic d'ERC i CiU a les europees, segons una enquesta de 'La Vanguardia'

El sondeig mostra com IU-ICV i UPyD no aconsegueixen capitalitzar del tot la caiguda dels dos grans partits espanyols, que perden 9 punts. A Catalunya, ERC creix 13 punts, però CiU aferma la primera posició a només dos punts d'avantatge dels republicans

Ara
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }a:link { } Els dos principals partits espanyols, PP i PSOE, registren una caiguda idèntica de 9 punt a l'inici de la campanya respecte el 2009, segons una enquesta que publica aquest diumenge 'La Vanguardia', feta a 1.500 persones entre el 30 d'abril i el 8 de maig. El sondeig també mostra un empat tècnic entre CiU i ERC a Catalunya. CiU obtindria un 24,4% dels vots, dos punts més que el 2009, i els mateixos tres diputats, mentre ERC aconseguiria el 22,2% (13 punts més) i dos diputats, mentre PP i PSC no superarien el 17% dels vots cadascun (el PSC cauria fins a 20 punts). Els candidats de CiU i ERC, Ramon Tremosa i Josep Maria Terricabras respectivament, són els millor valorats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El sondeig revela que el PP, amb un 33% dels vots i 20 diputats (quatre menys que el 2009), seguiria avantatjant de 3,3 punts el PSOE, que obtindria el 30% dels vots i 18 diputats (cinc menys). Es manté viu, així, el bipartidisme a Espanya. El retrocés dels dos principals partits espanyols no l'aconsegueixen capitalitzar del tot IU i UpyD. Izquierda plural (IU-ICV) suma set punts i guanyaria quatre diputats fins a obtenir-ne sis, mentre el partit de Rosa Díez passaria d'un a tres. Ciutadans n'assoliria un i la coalició que encapçala Bildu un més.

stats