Política 12/05/2014

Fernández Díaz s'obre a una eventual coalició amb el PSOE: "El PP posa l'interès d'Espanya per damunt de tot"

Esquiva respondre sobre la suposada crispació a Catalunya enmig d'un 'escrache' a Blanes. "No he vingut a parlar d'aquest problema", etziba

Ara
2 min
Alícia Sánchez-Camacho i Jorge Fernández Díaz, aquest dilluns visitant una galeria d'art a Blanes / ACN

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández-Díaz, s'ha obert aquest dilluns a una gran coalició amb el PSOE en cas que les "circumstàncies ho fessin convenient". "El PP posa per davant dels seus interessos partidistes l'interès general d'Espanya", ha respost en ser preguntat per l'expresident del govern espanyol, el socialista Felipe González, que aquest diumenge defensava una eventual gran coalició a l'estil de la coalició de govern entre socialdemòcrates i democristians a Alemanya. Sap que fent el joc a González malmet la credibilitat de Rubalcaba, que centra la campanya en el rebuig a les polítiques del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández Díaz ha fet campanya aquest matí amb Alícia Sánchez-Camacho a Blanes, ciutat natal de la presidenta del PP català. Després que el líder del PSOE, Alfredo Pérez-Rubalcaba, ja hagi deixat clar que no pensa pactar amb el PP sota cap concepte, Fernández Díaz ha optat per "no entrar" en el que ha considerat batalles internes dels socialistes espanyols.

Esquiva la crispació enmig d'un 'escrache'

Al llarg del recorregut pel mercat de la fruita de Blanes, una vintena d'activistes de la PAH han envoltat la comitiva del PP amb pancartes de rebuig als desnonaments. Han estat escridassats per espontanis al crit de "lladres" i "xoriços", però ni Camacho ni Fernández-Díaz, protegits per un ampli desplegaments de Mossos d'Esquadra, s'han immutat.

Encara envoltat pels activistes de la PAH, Fernández Díaz no ha volgut respondre sobre el suposat ambient de crispació que dies enrere va assegurar que es viu a Catalunya com a conseqüència del procés sobiranista. "No he vingut a parlar d'aquest problema", ha dit. "Trobo el mercat molt animat, i m'agrada perquè malgrat la crisi i les dificultats, hi ha dades que donen peu a l'esperança", ha respost per esquivar la qüestió. "Desitjo que hi hagi coinvivència en llibertat i en pau", ha afegit. Però realment percep aquesta campanya una situació més crispada? "Prefereixo no contestar", ha insistit.

El vot "legal" contraposat al de Donetsk

Fernández Díaz ha fet una crida a exercir el vot "legal" el 25-M, i l'ha contraposat a "altres llocs on es vota" sense aval internacional, en una clara referència al referèndum de la regió ucraïnesa de Donetsk, on aquest diumenge s'ha votat en referèndum la independència del territori. Ha fet un paral·lelisme velat, així, amb la consulta del 9-N a Catalunya, que no ha volgut anomenar.

Sánchez-Camacho ha tornat a apel·lar al "vot útil, del seny, per sortir d ela crisi, el vot de les oportunitats" que, segons ella, representa el PP. I s'ha dirigit als "indecisos" per assegurar-los que el PP "complirà el programa electoral" i abaixarà impostos. També s'ha dirigit als votants de CiU per advertir-los que la federació "ja no és la del pacte". Fernández Díaz ha carregat contra el líder d'ERC, Oriol Junqueras, per error, perquè li havien preguntat pel candidat popular a la presidència de la Comissió Europea, Jean Claude Junker.

stats