ELECCIONS EUROPEES
Política 26/05/2014

Rivera: "Mas fracassa amb el seu procés secessionista"

El líder de Ciutadans creu que els grans derrotats d'aquests comicis han estat el bipartidisme i el president de la Generalitat

Ara / Efe
2 min
El president de Ciutadans, Albert Rivera, ahir a Madrid.

MadridEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha considerat aquest dilluns que els dos grans derrotats a les eleccions d'ahir al Parlament Europeu han estat el bipartidisme i el president de la Generalitat, Artur Mas, i ha dit que no sap "què ha de passar en aquest país perquè alguns dimiteixin".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa per analitzar els resultats obtinguts ahir a les eleccions al Parlament Europeu, en què la seva formació ha obtingut dos escons, Rivera, acompanyat pel candidat al Parlament Europeu, Javier Nart, ha dit que els que no dimiteixen "són els mateixos del Gürtel o dels ERO, que tampoc dimiteixen", i en to irònic s'ha preguntat si PP i PSOE seguiran dient que "tot està meravellosament bé en aquest país".

"Mas fracassa elecció rere elecció"

Sobre Mas, Rivera ha dit que "fracassa elecció rere elecció", i "fracassa amb el seu procés secessionista de dividir la societat catalana i separar-la del conjunt espanyol i treure-la d'Europa".

En relació amb el declivi del bipartidisme, Rivera ha dit que no sap "si aquests gurus que apunten a un pacte per blindar la decadència segueixen pensant el mateix després de les eleccions", però ha advertit que "ni tan sols poden fer aquest pacte" amb el 49 per cent dels vots, perquè "no tenen ni la meitat" del suport dels espanyols". Segons la seva opinió, en un futur "algú haurà de dir que el 25 de maig el bipartidisme va morir i es va obrir el mapa electoral a un sistema amb cinc o sis partits" i "amb un joc de pluralitat democràtica i política".

Ha afegit que "és sa per a la democràcia espanyola que sorgeixin nous partits polítics" que han "aconseguit entrar en les institucions", i ara caldrà veure quins partits són capaços de ser un projecte polític per a les classes mitjanes, per a la majoria d'espanyols, i quins partits són simplement flor d'estiu.

Rivera ha avançat que Ciutadans seguirà treballant per analitzar el procés d'implantació del partit a nivell estatal, perquè "no hi ha marxa enrere", i estudiarà en quins municipis i comunitats autònomes concorrerà en futures eleccions.

"Pocs recursos i molts obstacles"

El líder de Ciutadans ha destacat que el que han aconseguit amb "molt pocs recursos i molts obstacles" no és només entrar a Europa, sinó "treure més de mig milió de vots, fer entrar dos eurodiputats al Parlament Europeu i consolidar-se a moltes parts del territori espanyol".

En la mateixa línia que Javier Nart, Rivera ha donat suport a una "Europa que representi l'economia productiva i el progrés social" i que sigui "referent en drets humans i fonamentals". Nart ha destacat que el seu objectiu a Europa també serà "lluitar contra la corrupció" i ha apuntat que "els eurodiputats fins ara mai han denunciat ni convocat comissions d'investigació per la malversació de fons europeus", de manera que ha subratllat que, "enmig d'aquest silenci", la veu de Ciutadans "se sentirà".

stats