ELECCIONS EUROPEES
Política 12/05/2014

De Guindos avisa que Espanya se sobreposarà al "desafiament separatista" com ho ha fet amb l'econòmic

El ministre d'Economia presumeix a Barcelona d'haver permès a la Generalitat "estalviar-se" 6.000 milions en interessos facilitant-li la liquiditat. L'acte electoral ha acabat amb un minut de silenci per l'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó

Marc Colomer
1 min

L'Hospitalet de LlobregatEl govern del PP ha aconseguit aturar l'"hemorràgia" econòmica d'Espanya i ja encara la recuperació. Aquest ha estat el missatge que ha vingut a llançar a Barcelona el ministre d'Economia, Luis de Guindos, que ha advertit que Espanya "se sobreposarà al desafiament sobiranista" de la mateixa manera que s'ha sobreposat a la desfeta econòmica sense demanar un rescat que hauria suposat un "impacte a l'autoestima" espanyola i la pèrdua de la seva sobirania.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un míting a la Farga de l'Hospitalet al costat de la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, i del candidat català a les llistes del PP, Santiago Fisas, De Guindos ha deplorat que, segons ell, els sobiranistes s'han "aprofitat de la debilitat" d'Espanya per llançar el seu repte polític, però ha afegit: "Han oblidat que Espanya és un país fort".

Estalvi de la Generalitat

Després de recitar amb tot tipus de detall els elements que, a criteri del PP, porten a pensar que la represa econòmica ja és un fet contrastable, el ministre ha advertit que ha estat gràcies al govern espanyol que la Generalitat s'ha "estalviat" 6.000 milions en interessos gràcies als plans de liquiditat de l'Estat. També ha defensat que no és cert que l'Estat hagi salvat "cap banquer", sinó que el que ha garantit injectant milers de milions a la banca són "els dipòsits" dels estalviadors espanyols.

Mentre es feia l'acte a la Farga, ha arribat la notícia de l'assassinat a trets de la presidenta de la Diputació de Lleó, la popular Isabel Carrasco. En acabar el míting, han fet un minut de silenci i han anunciat la suspensió de l'activitat de campanya d'aquest dilluns.

stats