Política 28/09/2015

Junts pel Sí: "Tenim el dret i la legitimitat per fer la independència"

Ho ha dit Toni Comín en declaracions a Catalunya Ràdio. Jordi Turull ha afegit a RAC 1 que "el 'sí' té una majoria clara i neta per iniciar el camí cap a la independència" 

Ara
1 min

BarcelonaEl número onze de Junts pel Sí per Barcelona, Toni Comín, ha reivindicat aquest dilluns que l'independentisme "té el dret i la legitimitat" per "fer la independència". En declaracions a Catalunya Ràdio, Comín ha argumentat que el fet que els vots de la CUP siguin determinants per a la majoria independentista i per a la investidura del nou president obligarà a negociar per "veure com es desfan els obstacles que puguin haver-hi" després de la negativa de la CUP, d'entrada, a investir Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el número deu de Junts pel Sí per Barcelona, Jordi Turull, ha considerat que el resultat del 27-S legitima el bloc sobiranista per "iniciar el camí cap a la independència". Turull ho ha dit en una entrevista a 'El món a RAC1', en què ha afirmat que el 'sí" ha tingut una "majoria clara i neta". Per Turull, es tracta "d'una Victòria històrica i clara de l'independentisme", legitimada per "una participació altíssima". "L'encàrrec del què hem de fer ara al Parlament de Catalunya és molt clar", ha considerat.

"Com que no podem fer el referèndum, només podem comptar diputats, i en diputats guanya el sí", ha sentenciat Turull.

Sobre les negociacions amb la CUP per investir el nou president del Govern, Turull ha dit que "nosaltres no posaríem com a condicions noms de persones". Tanmateix, ha recalcat: "Tothom reconeix el capital [pel procés] que significa Artur Mas".

stats