POLÍTICA
Política 17/03/2014

La rival de Javi López a les primàries per les europees també abandona el PSC

La que va ser aspirant a anar en les llistes socialistes podria apropar-se a una plataforma que intenta articular el jutge del cas Blesa

Acn
2 min

BarcelonaLa que va ser candidata a les primàries del PSC per ser la cap de cartell a les eleccions europees, Eliana Camps, ha demanat la baixa com a militant del partit. Poc més d'un mes després de perdre contra Javi López, Camps ha comunicat a la direcció del PSC que vol abandonar la formació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha pogut saber l'ACN de fonts socialistes, la renúncia ja és un fet i l'ara ja exmilitant intenta apropar-se a la plataforma ciutadana que el polèmic i mediàtic jutge del cas Blesa està articulant amb vistes a poder-la presentar a les eleccions al Parlament Europeu. La d'Eliana Camps és una baixa més entre les que ve patint el PSC. Aquesta, però, tot apunta que no té relació directa amb el debat nacional i el dret a decidir, com en la majoria de casos coneguts fins ara.

Les suposades "irregularitats"

Les primàries dels socialistes catalans per escollir al seu candidat a les europees i que s'integrés en una posició privilegiada a la llista del PSOE van entronitzar el líder de les Joventuts Socialistes de Catalunya, Javi López, amb el 68,7% dels vots. La seva rival, Eliana Camps, va aconseguir un 28,9% de les paperetes i, en saber-se el resultat, va denunciar "irregularitats" en el procés i va carregar contra la direcció i l'organització de les primàries.

Fonts socialistes han assegurat a l'ACN que ha comunicat a la cúpula ja la seva baixa com a militant i gent propera a la que va ser aspirant a candidata asseguren que Camps vol apropar-se a un altre tipus d'organització. En aquest sentit, apunten la possibilitat que vulgui vincular-se a la plataforma ciutadana que intenta articular Elpídio Silva, el jutge que va instruir el cas Blesa referit a Bankia i que posteriorment va ser suspès cautelarment pel CGPJ per unes denúncies contra ell per prevaricació en aquell mateix cas. Tot i això, en les darreres setmanes alguns dels moviments socials que es vinculaven inicialment al jutge han renunciat a participar en una plataforma electoral, quedant així en l'aire si finalment es presentaran als comicis al Parlament Europeu

stats