Política 26/03/2014

La rival de Javi López a les primàries europees denuncia Celestino Corbacho per "tupinada"

Afirma que alts dirigents del partit li han fet arribar la seva "consternació" pels fets i assegura que va obtenir entre el 55% i el 60% dels vots

Acn
1 min

BarcelonaLa candidata del PSC a les primàries per a les eleccions europees Eliana Camps ha denunciat l'exministre de Treball i diputat del PSC, Celestino Corbacho, per "prevaricació" i l'ha acusat de "tupinada" durant el procés electoral intern del qual va resultar guanyador Javi López.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camps, que es va donar de baixa del partit, ha reclamat que es repeteixin els comicis i ha assegurat que als dirigents del partit li han fet arribar la seva "consternació" després que, segons ella, obtingués entre el 55% i el 60% dels vots. La candidata socialista té previst fer públic l'1 d'abril en roda de premsa documents que provarien la denúncia a Corbacho. Segons sosté, l'aparell del partit no va permetre la presència d'interventors en el recompte de vots i ha afirmat que les urnes van estar "almenys tres hores" sense cap custòdia. Per això, ha explicat en un comunicat, creu que el procés estava "ple d'irregularitats", motiu pel qual va arribar a presentar 15 denúncies a Corbacho, que segons Camps va ignorar pràcticament.

La candidata i exmilitant del PSC vol que es repeteixin les primàries amb la supervisió d'un jutge, del Col·legi Oficial de Periodistes i de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), que és l'organisme internacional encarregat de fiscalitzar els processos democràtics.

stats