Política 23/11/2018

Elisenda Alamany, més ben valorada entre els independentistes que als comuns

Els votants d'ERC avaluen millor Puigdemont que Rovira i, els de JxCat, Junqueras que Torra

Ot Serra
2 min
L'exportaveu de Catalunya en Comú Podem, Elisenda Alamany, en un acte a Lledoners

BarcelonaEl distanciament d'Elisenda Alamany de la direcció de Catalunya en Comú amb l'impuls de la plataforma Sobiranistes l'ha portat a marcar perfil propi i acostar-se més a les formacions independentistes. Un moviment que no ha passat inadvertit als votants de JxCat, ERC i la CUP, que la valoren positivament, més que entre els simpatitzants dels comuns, segons el Baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) publicat aquest divendres. Malgrat que els seus votants l'aproven amb un 5,04 de mitjana, obté més bona puntuació dels catalans que farien confiança a ERC (5,85), CUP (5,46) i JxCat (5,37).

De fet, el 81% de votants d'ERC l'aproven, per un 79,4% de JxCat i un 70,4% dels anticapitalistes. En canvi, només un 62,6% de simpatitzants dels comuns puntuen amb un 5 o més l'exportaveu de la confluència d'esquerres al Parlament. S'ha de tenir en compte, però, que el nivell de coneixement d'Alamany entre els votants dels partits tampoc és gaire elevat. Dels 334 ciutadans que diuen que optarien per ERC, 150 saben qui és Alamany; dels 123 cupaires, 79 la coneixen, mentre que dels 151 que votarien JxCat, només 72 identifiquen Alamany. És significatiu que, de 138 suposats votants dels comuns, només 35 asseguren conèixer-la.

De fet, CatComú és un dels partits els votants del qual avaluen millor els líders d'altres partits que els propis. Oriol Junqueras és el més ben valorat pels simpatitzants dels comuns (5,26), mentre que Alamany es queda amb un 5,04 i Jéssica Albiach, la seva presidenta al Parlament, suspèn entre els seus amb un 4,58. L'altra formació que pateix aquesta característica és el PP: els seus votants prefereixen Inés Arrimadas (7,1) que Xavier García Albiol (6,13).

Rovira i Torra, menys valorats entre els seus

Altres dades significatives de la tercera onada del CEO del 2018 és la valoració dels votants independentistes dels líders del moviment. El polític preferit entre els simpatitzants de JxCat és Carles Puigdemont (8,35), però el segon no és el president de la Generalitat, Quim Torra (7,47), sinó el president d'ERC, Oriol Junqueras (7,7). En el mateix sentit, el líder més valorat entre els republicans és Junqueras (8,54), seguit de Puigdemont (7,12) i, molt a prop, Rovira (6,99).

stats