"M'hi deixaré la pell perquè seguim sent la veu del constitucionalisme": Roldán fa el pas i es postula a les primàries de Ciutadans

La formació es prepara en previsió d'un avançament electoral a Catalunya

La senadora i portaveu de Ciutadans al Parlament, Lorena Roldán, ha anunciat aquest dimecres que es presentarà a les primàries del partit per triar el candidat a la presidència de la Generalitat, un procés que comença dimecres. 

"És un repte il·lusionant que assumeixo amb moltíssima responsabilitat, però també amb l'energia que et dona formar part del projecte de Cs, que defensa la llibertat i la unitat en qualsevol racó d'Espanya, però especialment a Catalunya", ha dit en una entrevista a Antena 3 recollida per Europa Press. "M'hi deixaré la pell perquè seguim sent la veu del constitucionalisme i entre tots recuperar la convivència a Catalunya", ha assegurat posteriorment en una piulada. 

Roldán és la candidata que compta amb el suport de la direcció del partit. Després de la marxa d'Inés Arrimadas a Madrid Cs ha encarat dues eleccions (municipals i europees) sense líder a Catalunya. Internament, la senadora no té grans detractors, però algunes veus li retreuen la manca de capacitat per "il·lusionar" les bases. El seu pecat original és una fotografia que demostra que va participar a la Via Catalana el 2013, quatre mesos abans de passar a formar part de Cs. Alguns membres del partit taronja no li perdonen aquesta taca a l'expedient. 

Sigui com sigui, la formació ha fet una aposta per ella preveient un avançament electoral a Catalunya. Tal com ha afirmat avui Roldán a Antena 3, el partit creu que ha d'estar preparat davant "l'amenaça" que el president de la Generalitat, Quim Torra, pugui "tornar a repetir el cop". Respecte a l'enquesta d''El Periódico' de dimarts, que mostrava que Cs passaria de ser primera a quarta força a les autonòmiques, Roldán ha dit que els sondejos s'han d'interpretar amb prudència i que "la millor enquesta és la de les urnes".