Política 17/07/2019

"M'hi deixaré la pell perquè seguim sent la veu del constitucionalisme": Roldán fa el pas i es postula a les primàries de Ciutadans

La formació es prepara en previsió d'un avançament electoral a Catalunya

Ara
2 min
Torra, a Lorena Roldán: "Han passat del 'vamos Ciudadanos' a 'nos vamos de Ciudadanos'"

BarcelonaLa senadora i portaveu de Ciutadans al Parlament, Lorena Roldán, ha anunciat aquest dimecres que es presentarà a les primàries del partit per triar el candidat a la presidència de la Generalitat, un procés que comença dimecres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És un repte il·lusionant que assumeixo amb moltíssima responsabilitat, però també amb l'energia que et dona formar part del projecte de Cs, que defensa la llibertat i la unitat en qualsevol racó d'Espanya, però especialment a Catalunya", ha dit en una entrevista a Antena 3 recollida per Europa Press. "M'hi deixaré la pell perquè seguim sent la veu del constitucionalisme i entre tots recuperar la convivència a Catalunya", ha assegurat posteriorment en una piulada.

Roldán és la candidata que compta amb el suport de la direcció del partit. Després de la marxa d'Inés Arrimadas a Madrid Cs ha encarat dues eleccions (municipals i europees) sense líder a Catalunya. Internament, la senadora no té grans detractors, però algunes veus li retreuen la manca de capacitat per "il·lusionar" les bases. El seu pecat original és una fotografia que demostra que va participar a la Via Catalana el 2013, quatre mesos abans de passar a formar part de Cs. Alguns membres del partit taronja no li perdonen aquesta taca a l'expedient.

Sigui com sigui, la formació ha fet una aposta per ella preveient un avançament electoral a Catalunya. Tal com ha afirmat avui Roldán a Antena 3, el partit creu que ha d'estar preparat davant "l'amenaça" que el president de la Generalitat, Quim Torra, pugui "tornar a repetir el cop". Respecte a l'enquesta d''El Periódico' de dimarts, que mostrava que Cs passaria de ser primera a quarta força a les autonòmiques, Roldán ha dit que els sondejos s'han d'interpretar amb prudència i que "la millor enquesta és la de les urnes".

stats