Política 01/10/2013

Emil Kirjas, exministre de Macedònia: "El nacionalisme serbi utilitzava la mateixa retòrica que Madrid"

Alerta que el "nacionalisme agressiu" no ajuda a mantenir unit un estat i avisa que Europa sempre reacciona "a posteriori"

S. G.
1 min
L'exministre d'Afers Estrangers de Macedònia, Emil Kirjas. PERE TORDERA

Barcelona"No puc creure que vint anys després (de la Guerra dels Balcans) escoltem la mateixa retòrica des de Madrid que el nacionalisme serbi". Així ha definit el secretari general de la Internacional Liberal i exministre d'Afers Estrangers de Macedònia, Emil Kirjas, l'actitud que està tenint l'estat espanyol davant del procés català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Kirjan ha assegurat, durant la presentació de la campanya de Sàpiens per divulgar el procés català al món, que el "nacionalisme agressiu no ajuda a mantenir unit un estat" i que les elits polítiques de Madrid han "d'entendre" la voluntat dels catalans. L'exministre de Macedònia també ha subratllat que ha quedat demostrat que Europa és "molt reticent" a promoure polítiques per avançat i que, per tant, sempre "reacciona a posteriori". "No tingueu por, no estareu sols", ha dit als catalans.

L'exministre de Macedònia ha subratllat que el procés de desmembrament de l'antiga Iugoslàvia no té res a veure amb el procés català des del punt de vista de la història i la trajectòria, però ha assegurat que cada cop els veu més similars "des del punt de vista sentimental" i des del punt de vista de "deteriorament" de les relacions entre Catalunya i Espanya.

stats